Alla inlägg den 19 januari 2012

Av Kim Lagerhem - 19 januari 2012 11:57

Nu - andra dagen i Bangkok och jag sitter för tillfället på balkongen till vårt hotell i nyinköpta surfshorts + sportbh och surfar lite på Emmas dator :) Håller även på att föra över lite videoklipp så det kommer läggas upp snart det med.

Efter 18-19 timmars resa, 8,5h i första planet + ca 4,5 h väntan i Peking + 5,5 i nästa plan till Bangkok tog vi oss smidigt genom flygplatsen och ut till en taxi som tog oss till vårt hotell, vi bor ca 6 gator bort från Khao san road vilket är precis lagom gångavstånd. Igår tog vi bara en öl och åt lite nudlar till middag innan vi återvände till hotellet för lite kortspel om vem som skulle få sova på en madrass på golvet, jag kom sist och får därför äran att göra just detta inatt.


     


Idag har vi ätit frukost sen var planen att promenera genom halva staden, men istället fastnade vi hos en vänlig själ som tipsade om allt som bör göras och fixade en billig tuk-tuk åt oss. Därefter far vi runt till Big Buddha, Lucky Buddha (som f.ö var öppen för turister för första gången, för att buddismen firade 2500 år), och tog även 400 trappsteg upp till Golden Tempel innan vi försökte oss på att promenera till Siam Square..


     

Kan påstå att det gick sådär då vi tydligen gick åt helt fel håll, till slut tog vi en tuk-tuk till MBK för 200 bath för att slippa hettan lite :P Väl där handlade jag ovan nämnda shorts och en liten halsrem att ha kamera/mobil i under trekking o.s.v innan vi åter vände hemåt. Stannade till på Khao san road och tog en vårrulle + lite mango/ananas till lunch och nu den senaste timmen har vi varit "hemma" och duschat och fixat.


 


Glömde förövrigt nämna att vi stannade till vid ett turistcentrum och bokade de kommande dagarna, blir nattbuss imorgon runt 19 - en VIP buss med två våningar och Air Con som förhoppningsvis blir bekväm nog :P Tåget var fullbokat för längesen.. Väl i Chiang Mai blir vi upphämtade vid Night Market och körda till hotellet (ett backpackerhotell som har poooool) På söndag bär det sedan av på ett 3dagars + 2nätters trekkingäventyr där vi bl.a får rida/bada elefanter, simma vid vattenfall, åka bambuflotte + forsränning. Vi får laga/äta mat över öppen eld och bo hemma hos lokalbefolkningen :)

Dagen efter vi kommer hem åker vi även iväg på en dagstur till Chiang Rai där vi får besöka White Tempel, bada i varma källor och se på "long-neck-kvinnor" :)

Köpte även en öppen biljett med slowboat - 3 dagars tur från Chiang Mai till Luang Prabang i Laos - allt detta för endast 9003 tbh/person. Hyfsat pris kan jag väl påstå ;)

Presentation


A girl who plans to photograph her way through Asia and return with a stunning portfolio, new life experience and a lovely tan ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards