Alla inlägg den 18 mars 2012

Av Kim Lagerhem - 18 mars 2012 17:40

Såå gårdagen då.


Gick upp 5 (inte roligt då jag sovit på tok för lite - varmt i rummet..) och vid 6 hade vi checkat ut och promenerat bort till vårt frukostställe, de öppnade dock inte i tid så 5 över var vi tvugna att springa vidare eftersom vi skulle vara på nästa ställe för upphämtning 6.30 Restaurangen bredvid hotellet hade dock öppet så där satte vi oss och åt frukost innan vi vid 7 fick stiga in i taxin - som för övrigt var en vanlig bil, dock bekväm med bra AC. Vi får sällskap av två lokala så det blir lite halvtrångt dessa två timmar men jag roar mig med min guidebok så tiden går fort, väl framme blir vi mötta av en kille som vill att vi ska åka med hans företag och han följer envist med oss hela vägen - något som jag iofs inte klagar över då han kunde peka vart vi skulle gå :P Även denna gränsövergång gick smidig, var lagom mycket folk där så blev inte så lång väntan vid passkontrollerna och snart nog var vi tillbaka i Thailand!


Vi har då hunnit ändra oss över vårt resmål och är inställda på Pattaya istället för Koh Chang, men när vi sen står vid minibussarna ändrar vi oss drastiskt och åker istället till Bangkok och struntar i östra delen, lyckas även få platserna längst fram så jag var helt klart nöjd med det beslutet! Efter ca 3.5 timmar är vi framme i storstaden och får återigen se en välbekant syn - Kao San Road! Vi hittar ett ställe på gatan intill där vi hyr in oss för en natt och sedan bär det ganska direkt av till MBK, med ett stopp hos en skräddare (för tuk-tuk chaufförens skull) får vi åka för 15 bath var så kändes inte så farligt att offra sig att gå in där en stund..


När vi kommer fram börjar jag direkt kika efter kamerautrustning och oj vad mycket roliga affärer det finns! Frågar efter lite priser i några stycken innan jag hamnar i en affär där jag får prova lite objektiv. Fick testa Tamrons 90 macro vilket var riktigt bra men inte vad jag är ute efter i nuläget, i nästa affär fick jag även testa ett macro med 17 -200 som var väldigt prisvärt men ändå inte precis det jag velat ha så blir inget köp där.. Hittar till slut en vidvinkellins med macro på som jag beslutar mig för att kompromissa med, billigare - bara 3000 bath och får lite av varje att ha nu på resan :D Hinner under tiden kika på mycket annat än kamerautrustning och jag köper ett linne/virkad väst för ett bra pris, sedan börjar vi bestämma oss för att gå till BK och äta men på väg dit hittar jag fotoaffären som det stod om i min bok så måste ju såklart gå in! Här slutar det med att jag köper en ny vattentät digitalkamera för ynka 4000 bath så sparar ca 7-800 kronor (kikade svenska priserna nu dagen efter) så efter detta är jag väldigt nöjd med dagen!


Styr kosan mot middagen och var inte helt fel att få i sig första "hemma-hamburgaren" på över 2 månader, efter detta börjar butiker stänga så vi bestämmer oss för att åka hem igen, haffar en tuk-tuk för ett halvdyrt pris och blir avsläppta vid Kao San Road där vi sedan spenderar ytterligare nån timme kikandes på kläder - tycker att det fanns mycket mycket mer snygga saker nu än för två månader sen så Emma får med sig några plagg :)


Väl tillbaka på hotellet sätter sig Emma för att blogga lite medans jag dricker en vatten, det vi hade missat var ju att det var St patricks day så överallt gick det grönklädda omkring och irländsk musik spelades i högtalarna - mysigt värre! :) Blev iaf en snabb insomning efter en kall dusch på rummet som trots AC var lite för varmt.. Sjukt trött var man efter en lång dag och morgonen efter väntade resa till Cha Am vid 9, så nu sitter vi och inväntar upphämtning, gick upp lite tidigare och har därför hunnit sitta med datorn ett tag, därför kommit ifatt lite stabilare vad gäller blogginläggen.


I nuläget skriver jag från Cha Am, tog en minivan imorse - en resa som jag knappt orkar gå in på då det blev 2 timmar försenat och oerhört förvirrat när vi får promenera genom gränder och hämta fler folk och sen gå mer ut till stora vägen, vänta över en timme där och sen få reda på att vi som väntar ska till olika ställen så blir avsläppta efter en trång tripp och får byta minivan innan vi kommer iväg... Suck :P


Staden här är mysig, har legat lite snabbt på stranden idag, köpt frukost till imorgon som vi ska äta på hotellet (finns brödrost och gratis kaffe här :D) och sen blir det stranden så länge vi orkar!


Är rätt slut nu så ska försöka få i mig ngt mer att äta så jag slipper vara hungrig sen blir det sova :)

Av Kim Lagerhem - 18 mars 2012 17:07

Nu sitter jag här på rummet efter en av de bästa dagarna på resan och vi har kommit fram till att Battambang helt klart vinner priset för staden med de mest oväntade upplevelserna! Vi startade dagen med en sovmorgon, gick upp vid 9 och efter en dusch blev det en kort promenad till ett frukostställe, Emma som fortfarande inte kände sig helt pigg körde på en shake medans jag åt frukt och yoghurt. Blev sedan en kort promenad i stan där vi letade hotell att boka resan vidar på, verkar som att det finns en buss men den går 6 på morgonen och kommer fram 1-2 på natten så alla rekommenderar alternativ resväg :P Hittade dock ett hotell som kunde boka taxi för 8 dollar till gränsen, billigare än vårt hotell - och sen berättade han att vi skulle ta en tuk-tuk till busstationen och köpa en egen biljett till Koh Chang för ca 8 dollar. Både billigast och snabbast resväg så det körde vi på, ska infinna oss på plats 6.30 imorgon bitti så blir ingen sovmorgon då inte..


Jag gick sen tillbaka till rummet med lite glass och tog en (inte så kall) dusch för att svalka av mig och blev sen lite internet nere i lobbyn innan vi skulle möta upp tuk-tuk chauffören vid 15. Istället för Mr Blue dyker det upp en yngre kille som säger att han ska vara vår chaufför idag, blev först lite besvikna över att inte få åka i batmobilen igen men detta ändrar sig snart då han visar sig vara en riktigt go kille :) Börjar med att åka till krokodilfarmen som inte ligger långt borta, där följer vi efter honom in i ett privatägt område där vi får gå upp ovanför ett flertal bassänger där de tydligen har över 700 krokodiler - stora som små. Börjar med att gå runt bland de stora och fota och jag grämer mig grundligt över att inte ha tagit med mitt zoomobjektiv...


Efter ett tag går vi sen över till ungarna som är runt 6 månader och jösses vad söta dom är! Mängder av bebisar som springer över varandra och simmar runt. Blir lite foton där också och sedan går vi ner för att kika på hur de gör med äggen, de läggs under jord och när det är kläckningsdags efter ca 72 dagar (om jag inte minns fel) hörs det tydligen då de rör på sig :) Efter detta blir jag tvungen att fråga om det finns möjlighet att få hålla i en unge - Mr Blue hade ju trots allt nämnt detta - och vår chaufför går för att fråga ägaren, hon springer sen vidare för att ropa på sin man som ska få hoppa ner och fånga en åt oss. Jag blir lyrisk när jag får veta att det blir av och går glatt efter med kameran redo! Han hoppar smidigt ner i gropen och de små springer åt alla håll - vår chaufför säger glatt att när de är små springer de ifrån dig, när de blir stora springer de mot dig :P


Han hoppar sen upp med den i händerna och visar mig hur jag ska hålla i den - blir ett ordentligt tag om käftarna för att undvika bitskador och wow vad häftigt detta var, mycket härligare upplevelse än att få hålla i en boaorm även om känslan var detsamma. Man förväntar sig att huden ska vara hård men nästan hela kroppen är mjuk och kraftigt muskulös förutom de fjäll som sticker upp över huvud, käftar och svans. Mönstret på huden, ögon och tänder är häpnadsväckande att se på nära håll och jag får några underbara bilder när han tar över efter oss båda. (De allra bästa bilderna kommer dock inte visas förrän jag fått upp min hemsida i framtiden - något att se fram emot ;P)

Han visar oss då tänder och käftar genom att öppna munnen, tillåter mig att fota ögat i närbild och vi får känna på hud och svans i lugn och ro. Jag är efter detta överlycklig och otroligt tacksam då det inte är några tama varelser vi just fått röra vid. Han får sedan 5 dollar för detta, skulle kostat 2 dollar/person och vi går glada mot tuk-tuken.


När vi satt oss tillrätta kommer han ut efter oss med 3 ägg i händerna som han visar upp för oss och förklarar hur man kan se på dom om de är befruktade eller ej, det är tydligen ringar runt om det kan bli en liten krokodil av det hela. Vi får sedan hålla i dom och detta var också väldigt coolt - ägget är mycket tyngre än vad jag väntat mig och det karakterististka ovala utseendet är kul att få ta på istället för att bara se på tv. Vår chaufför översätter sedan att dessa tre inte kommer att bli några krokodiler så vi får behålla äggen, vi blir ganska paffa över den insikten och kan bara le och tacka över vänligheten :D


Åker vidare med lyckoruset kvar i kroppen och rör oss mot Killing Cave. Det är en bra bit dit så tar över 30 min att åka vilket var rätt skönt i den hettan :) Väl framme får vi välja om vi vill promenera uppför ca 1000 trappsteg eller åka med en motorcykel upp - självklart ska vi gå säger vi och han följer med oss upp vilket var extra roligt! Under vägen upp så berättar han lite om berget och allmänt om livet i Kambodja och vi lyssnar uppmärksamt även om jag för det mesta ligger lite efter flämtandes efter luft, gaanska varmt idag.. :P De lokala vi träffar som är på väg ner skrattar och hälsar på oss, antar att vi såg ganska svettiga och trötta ut :) Han berättar då att folket här är väldigt vänliga och nästan alltid hälsar när de möter en turist.


Till slut kommer vi upp till toppen och får stanna till vid några tempel och ta lite kort, finns några apor på plats som springer runt och vi stöter på många lokala. Emma försvinner efter en stund och jag går själv med chauffören (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, han förklarar att han funderat på att byta namn till något mindre krångligt men valt att inte göra det för att slippa förvirringen :P) uppe vid templet och fotar. Blir då tillfrågad av en kambodjansk man om jag kan posera tillsammans med hans söner som souvernir, självklart säger jag och vi går runt till en utsiktsplats där vi sedan ställer upp. Jag blir alltid lika förvånad när någon vill fotografera mig eller fotograferas med mig och detta var inget undantag, medans vi står där säger en av sönerna att hans bror tydligen tyckt att jag var så vacker och att han därför ville ha ett kort - haha, kunde bara le stort åt detta och tacka efteråt :) Pratar lite smått om vår resa i Kambodja och är alltid lika glad över att få umgås med lite trevligt folk!


Efter detta springer jag och chauffören runt och letar efter Emma, han hittar henne till slut och vi kan fortsätta ner mot killer cave. Denna fungerade alltså på samma vis som killer fields i Phnom Penh och det var många människor som kastades ner för att dö i grottan.. Han berättar att buddhan som nu ligger där byggdes dit för att eftersträva en fredsam plats. Promenerar sedan i lugn takt tillbaka nerför berget och vi har lärt oss en del om dess historia - Emma kommer säkert ihåg lite mer dock :/ Väl tillbaka nere sätter vi oss en liten stund innan det är dags för överraskning nummer 2 för dagen, sätter oss på en mur och blickar upp mot en grottöppning i berget där det ca 18.30 sedan flyger ut fladdermöss i miljontals. Detta var något som jag aldrig har varit i närheten av att uppleva och när man sitter ca 10 meter nedanför och får se dessa mängder svarta skepnader flyga i ett enhetligt mönster genom natthimlen var något som jag inte var riktigt beredd på att få uppleva innan vi nådde staden :D


Åker sedan tillbaka i mörkret och får sedan ta ett kort med honom innan vi säger hejdå, beger oss då till en restaurang som vi kikat in tidigare för att äta middag, bokar även då in en timme massage hos "seeing hand massage", blinda massörer :) Blir en lasagne för min del som mer efterliknar en pizza med lite lager - den är dock god så jag klagar inte. Vi frågar även om de skulle kunna koka äggen åt oss då vi fått tips att de bör ätas så med lite salt, klart vi måste prova detta! Han ler stort när han får se äggen och det går såklart att fixa - när vi ätit klart och är redo att gå intill till massagen kommer han ut med äggen - som är kokheta.. Folket vid bordet intill blir såklart nyfikna på vad detta är och det blir lite uppståndelse kring vårt bord medans jag försöker skala ägget - något som inte är så himla lätt då jag bränner mig på det efter någon sekund :P Killen bredvid frågar var vi är från och när han får svaret säger han att det är väl självklart, bara vi svenskar skulle kunna komma på iden att vilja äta krokodilägg - säger han som tydligen åt råtta till frukost och tyckte det var jättegott, haha! Till slut kommer vi åt att smaka och det är inte så stor skillnad från hönsägg, lite geleaktig vita och torrare gula (betydligt större också såklart) men med lite salt var det rätt smakligt och väldigt mättande :P


Massagen var sedan även den över förväntan, fick byta om till tunna blå kläder och lägga oss på varsin mjuk säng där de synskadade sedan gick loss på oss. Det var mer likt svensk massage än den vietnamesiska och våra muskler fick en ordentlig genomkörare där det kändes rejält på vissa ställen. Men mjukare blev vi definitivt - för ett pris av 6 dollar var - rena rånet :)


Återvänder sedan till restaurangen för en bit äppelpaj och en shake - får då en extra bit morotskaka av ägarinnan, sjukt vänligt folk! Vi säger sedan hejdå och säger att vi återkommer för frukost imorgon, de säger då att vi ska få gratis frukt och vi står sen och småpratar en liten stund innan vi återvänder till hotellet. Nu har jag duschat för tredje gången idag, blött håret för att få lite extra svalka och så fort jag är klar med denna text ska jag sluka en vattenflaska och sedan lägga mig och sova - upp tidigt imorgon och blir nog en ganska lång dag - måste vara pigg nu när vi äntligen når Thailand igen! :D Godnatt!






























 

Av Kim Lagerhem - 18 mars 2012 01:55

Imorse gick vi upp strax innan 6 då vi fått höra att vi skulle hämtas senast 6.30, går ner för att betala vilket tar väääldigt lång tid och sen blir vi hämtade av en fullpackad minibuss vid strax efter 7 :P En kortare tur till hamnen där vi alla får gå av och plocka på oss bagaget, blir påhoppade av folk som säljer baugetter och bananer då det inte ska finnas någon mat på bussen och vi inte ätit frukost än, köper med mig lite just in case.. Kan säga att första intrycket av båten inte är något vidare, man får kliva ner under tak där det sedan är två bänkar mittemot varandra där vi ska sitta ett anta  tiotal personer, extra dålig känsla får man då det trillar in fler lokala än vad som får plats och vi till slut sitter väldigt tätt ihop..


Resan börjar och jag ställer mig en tyst fråga om hur jag ska orka med 7-8 timmar av detta - men i början är det helt okej och efter ett tag börjar folk både hoppa på och hoppa av båten längs med alla flytande byar och hipp som happ efter några timmar blev det hyfsat med space så man till och med kunde sprida ut sig lite :) Området vi åkte förbi var långa vägar bättre än vyerna från slowboaten till Laos men om det var värt 15 dollar mer än buss och 7-8 timmar vet jag inte riktigt.. Fick iaf i mig en halv baugette till frukost och när vi stannade för lunch tog jag väl 3 skedar med enbart ris då jag fortfarande inte var matsugen, det blev lite jobbigt när solen låg på och gassade mot ryggen men annars var resan rätt behaglig (kanske inte om man jämför med våra bättre resor hittils då :P) - vi fick se väldigt mycket folk längs floden och i slutet var det så många barn som hoppade och lekte i vattnet och vågorna så man inte kunde göra annat än längta hem till svensk sommar där man får bada i sötvatten och även svalka av sig ordentligt - vattnet var nämligen varmt, och då menar jag varmt här i floden :)





Till slut kommer vi fram till avstigningsplats där vi sen får börja med att gå upp för en brant trappa, jag som hade lilla väskan på ryggen och matlåda + vatten att bära på får lov att hålla ryggsäcken i ena handen på väg upp, härlig styrketräning där.. Det var dock inte alltför lätt i slutet när det stod ca 10 killar i vägen och viftade med hotell och tuk-tuk skyltar framför ansiktet på en.. Jag har lite svårt för det där när man inte får något personligt utrymme så var en aning irriterad när Emma till slut anlände.. Slutar med att vi väljer en tuk-tuk chaufför som råkar ha en "batmobile" d.v.s en tuk-tuk med batman-logon på :D Det roliga är att jag för ca 2 dagar sen sa till Emma att jag mycket hellre skulle vilja åka i en batman-tuktuk eller liknande när man väl ska åka i en, så jag var nöjd ;) Han kör oss gratis till första hotellet, som jag tror att ca 95% kördes till och där fanns det bara ett rum som kostade 20, men utan AC och varmvatten kunde vi få det för 12.. Haha, nej tack så vi åkte vidare till systerbolaget typ, där fanns det AC rum för 12 eller fläkt för 6 så vi testar fläkt inatt för att spara in lite pengar :) När vi bestämt oss för att stanna gör vi upp med chauffören som heter Mr. Blue att vi ska åka till Bambu-tåget redan denna kväll så 30 minuter senare (efter en alldeles för varm dusch enligt min smak, fanns ingen värmereglering..) så är vi på väg igen.


Resan tar inte alltför lång tid och när vi kommer fram står det små platta vagnar som dom lyfter av och på spåret och väntar, 2 grupper ska precis åka iväg så vi får låna en sits från tuk-tuken av vår snälla chaufför och sen är det bara att punga ut 5 dollar var och ge oss iväg - detta var inte alls som jag väntat mig men åh så mycket roligare! Man sitter alltså på en helt öppen plattform med en chaufför bakom och vi praktiskt taget flyger fram genom buskage och öppna landskap över en gammal räls - det känns lite som en bergochdalbana fast utan bälte och såklart en aning rakare och mindre vertikal resa då ;P Åker en bit och stannar för att ta lite kort på solnedgången innan vi far vidare, hamnar sen vid ett stopp där vi direkt blir omringade av barn och några äldre som vill att vi ska sitta ner, under tiden försvinner vår guide så vi känner oss lite tvingade att köpa något - speciellt när barnen börjar trä på oss armband och ringar gjorda av grässtrån :P


Köper varsin läsk, får en banan och en fläkt som vi gärna använder, köper även en sjal då de var billiga och alla på stället var så gulliga! Barnen var väldigt duktiga på engelska och visar upp lerfigur efter lerfigur som äter upp varandra, de ger oss fler gräs-smycken, varsin gräshoppa som även den är gjord av gräs (cool!) och vi får prata lite med farmor och farfar samt ta kort på alla. Efter en lång stund dyker vår guide upp igen och vi ska börja ge oss iväg, då blir det bråttom för en av flickorna som håller på att fläta ett hårsmycke till mig så får såklart vänta in det innan vi åker igen, en av pojkarna springer före och får sen hoppa på och åka med oss en bit - och pengarna som vi spenderade där kändes väl värda, underbara människor :)


Väl tillbaka i stan åker vi till hotellet och lämnar lite grejer, bestämmer med tuk-tuk chauffören att mötas igen vid 15 imorgon för ett besök till en krokodilfarm + killer caves där det tydligen ska flyga ut hundratals fladdermöss vid skymningen! Detta ser jag fram emot :D Blir sedan en kort promenad för att ta ut pengar och äta middag, Emma börjar må riktigt dåligt så jag får välja restaurang och det slutar med en spaghettirätt för mig. Tyvärr så verkar min magåkomma ha smittat vidare så Emma måste ge sig ut i luften och vänta på mig där.. Tillbaka på hotellet får vi en förslagsrutt till Koh Chang med 5 byten och 5 olika transportsätt som vi får fundera lite på om vi ska välja eller inte :P Låter väldigt äventyrligt om inte annat - haha!


Nu har Emma för längesen slocknat men jag kommer tyvärr inte in på internet så kan fortfarande inte uppdatera på bloggen, ligger nog 5-6 dagar efter nu - menmen, imorgon är en ny dag! Sovmorgon för första gången på riktigt länge och sen blir det en lugn förmiddag i en lugn stad!



Måste invänta bilder för att lägga upp nästa inlägg känner jag, dagen som kommer var hur som helst en av de bästa hittils på resan om jag får säga det själv ;) Mer bilder till detta inlägg kommer snarast möjligt! :)

Av Kim Lagerhem - 18 mars 2012 01:28

Ligger fortfarande så pass mycket efter så blir kanske lite konstigt att läsa i nutid men det får helt enkelt bli så :P Snart nog är jag ifatt ska du se, den som väntar på något gott ;)


Så alltså; Andra dagen i Siem Riep:


Igår vaknade vi strax innan 7 efter att ha sovit överraskande bra med två fläktar istället för AC, gick ner och beställde frukost - som i sin tur tog ca 45 min att få in så när vi väl ätit färdigt var vi lite sena till tuk-tuken.. Möts upp av en yngre version av killen vi träffade dagen innan och blir lite förvirrade när han frågar om vi inte minns honom, kommer sen fram att han är bror till förra killen och att han blir vår chaufför för dagen. Sätter oss och påbörjar resan mot Angkor och börjar med att köpa en endagsbiljett - något som gick väldigt smidigt, de flesta köade för flerdagarsbiljetter. Sedan stannar vi för att planera upp rutten och för att få stanna till solnedgången behöver vi tydligen betala 3 dollar/person mer, men lyckas deala till oss den stora rundturen istället för den lilla för samma peng så kändes helt ok!


Första stoppet blir Ankor Wat och måste säga att t.o.m jag som inte är ett big fan av tempel blev lite lyrisk över hur häftigt detta bygge är, promenerade bland pelare, gångar och höga trappor och såg framför mig grymma photoshoots med någon modell här - något som jag bara kan drömma om att få tillfälle att göra i framtiden! Åkte sen vidare till Ta Prom som användes till inspelningen av Tomb Raider, kan inte påstå att jag kände igen någon scen som kopierad men stämningen var definitivt densamma och det var riktigt coolt att få gå omkring i ett raserat tempel som är omgiven av djungel och solen leker mellan trädgrenar för att skapa en mystisk stämning!












 


Såg ytterligare 2-3 tempel efter det men vid det laget har jag börjat må riktigt illa och hettan gör inte det hela lättare.. Vid det sista templet som tydligen skulle vara det näst största efter Ankor Wat sätter jag mig till slut vid en fönsterglugg och väntar på Emma och försöker vilaupp mig lite. Under tiden som Emma är borta och upptäcker templet stannar säkert 4-5 kineser och tar kort på mig med såväl stora som små digitalkameror - en kille ställer till och med upp stativet och frågar, tar några kort och visar sen upp ett för mig och utbrister: beautiful! Haha, sånt där kan helt klart göra ens dag och kändes lite roligt att bli fotat på det viset.


Efter detta blir det lunch för Emma och guiden - jag har för längesen gett upp tanken på mat utan försöker istället få i mig lite vatten, törstig som jag är så blir magen nästan sämre utav detta tyvärr. Efter detta bär det av till nästa tempel där jag dessvärre känner att jag måste ge upp, planerar att han ska skjutsa hem mig medans Emma går runt lite men är han snabbt besöker toaletten så känner jag mig svimfärdig och får andnöd så Emma bestämmer sig för att snällt följa med mig hem. Resan känns olidligt lång, stannar ändå ganska snabbt för att köpa kallt vatten att kyla ner en sarong med - denna lindar jag runt huvudet för att försöka svalka lite.. i slutet får jag dock extrem magknip och har stor lust att hoppa ut ur tuk-tuken i farten i ren desperation, får snabbt känslan av att jag måste spy och mycket säkert, blir tvungen att luta mig över kanten innan Emma hinner be honom att stanna till vid kanten...

Efter detta har magknipen lugnat sig lite och vi återvänder till hotellet. Väl där stöter vi helt oväntat på Hollie och Jodi som precis anlänt - hur liten är världen egentligen!? Jag fixar dosan till ACn, köper med mig en cola till senare och ger mig upp på rummet. Emma lämnar mig för att åka tillbaka efter att ha kollat så jag skulle klara mig och sen masar jag mig in i duschen där jag sedan sittandes försöker svalka mig - vattnet är dock inte kallt nog så slutar med att jag häller vatten från flaskan över mig innan jag sen däckar på sängen med ACn inställd på lägsta temperatur. Försöker sedan dricka lite klunkar vatten och cola eftersom jag är så satans törstig men får inte behålla någonting utan blir några vändor till toaletten..


Framåt 18 (var hemma 14) så försöker jag med lite avslagen cola då jag börjat få lite sug igen och till min stora gläde får jag behålla den + lite vatten, strax därpå kommer Emma hem och eftersom hon ska iväg till brölloppsfesten följer jag med ner och provar på en smoothie + lite glass vilket jag också får behålla. Men det är dock det enda jag fått i mig på hela dagen så vidare mycket energi har jag inte.. Blir tv resten av kvällen där jag halvt slumrar och halvt tittar innan jag till slut somnar runt 21. Vaknar till när Emma kommer hem vid 2-tiden och somnar sen om stabilt igen.


Imorse vaknade vi runt 8 och jag mår mycket bättre i magen, så vi går ner till poolen och tar två stolar och jag beställer in yoghurt med musli och frukt som visar sig vara välbehövt. Blir sedan ett par dopp i poolen + lite solning innan jag drar mig tillbaka till skuggan och spenderar resten av förmiddagen där då det helt enkelt blir för varmt :P
Lunch vid 12.30 och var faktiskt riktigt gott att få i sig lite ris och grönsaker (startar smått), innan vi återvänder för att ligga lite vid poolen igen! Nu har vi precis varit uppe på rummet och duschat, jag har fått på mig klänning för första gången på resan - en jag köpte första kvällen här i Siem Reap och snart ska vi ge oss ut för att äta middag och kika runt stan lite :)





Här har vi bovarna i dramat från förra inlägget btw ;)


Blev till att boka båt till Battambang från hotellet så imorgon avgår bussen mellan 6-6.30 - hoppas på att det finns frukost att köpa vid båten :P Efter att ha gjort detta tog vi en promenad till den restaurang vi kikat ut innan, där blev den en fried rice med ägg som jag knappt kunde få i mig, vet inte om magen fortfarande är orolig men någon varm mat var jag inte sugen på iaf.. Gick sen och tog en liten promenad, köpte myggspray och lite smått o gott på apoteket (där det såklart fanns AC!) och sen köpte jag massa nötter inför morgondagens 7 timmar på båten. Väl hemma igen har jag packat väskan och sedan satt mig för att sortera resten av bilderna inför blogg och facebook - ligger så långt efter så jag inte hinner med alls nu när man inte har internet på rummet :P True Grit har precis tagit slut och jag fortsätter nu med Star Trek innan jag slocknar - återstår att se när Emma kommer tillbaka från sin löptur, jag hade tänkt hänga på idag men med ett tungt huvud efter dessa två dagar var det ingen vidare ide.. Får ladda batterierna och komma tillbaka starkare :)

Presentation


A girl who plans to photograph her way through Asia and return with a stunning portfolio, new life experience and a lovely tan ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards