Alla inlägg den 2 mars 2012

Av Kim Lagerhem - 2 mars 2012 15:11

Idag gick vi återigen upp strax efter 7 för att mötas för frukost, idag blev det Pho - vilket vi åt i Ho Chi Minh city - otroligt gott!


 Blev sedan en kort vända med cykelen innan vi stannade till för att fota en kyrka där det även fanns ett barnhem som vi kunde besöka. Vi vågade dock inte gå in så värst långt så blev ett snabbt stopp. Senare kikar vi även in en minnesplats till, stoppade för att klättra på två stridsvagnar och sedan stannade vi även vid skylten som leder till Ho Chi Minh trail innan vi stannade till för lunch. Blev en buffet igen, olika kött, grönsaker, fisk, omelett, soppa och ris - allt detta för endast 45000 dong var så där kunde man äta sig mätt!



Stannade efter det till vid en en hängbro som vi poserade lite på innan vi nådde bergen :) Vi såg dimma över bergen som var otroligt vackert och He berättade att vi skulle åka genom det senare vilket kändes coolt! Väl uppe i bergen såg vi inte mycket framåt då dimman låg tät och man blev lagom fuktig om kläderna - stannade till vid ett vattenfall och tog lite foton och fortsatte sen en bra bit till och efter ett tag var det lite väl kallt för bekvämligheten så stannade snabbt och drack lite the och åt mango + något som liknar gurka - skönt att få ngt i magen men man blev inte mindre kall av att sitta stilla i den fuktigheten..




Stannade även till vid ett stort risfält och gick ut längs bevattningssystemet och fotade, fanns otroligt fina regndroppsformationer i spindelväv längs gräset och små grodor hoppade överallt!

 


Som tur är var det bara 10 km kvar till hotellet så snart nog var vi framme och kunde kliva ur duggregnet. Har lite tid att ta det lugnt här uppe för om en timme ska vi ses för middag, längtar som alltid, förstår inte hur jag kan vara så hungrig jämt :P

 


Nu ska Emma få ta över datorn så jag återgår till att titta på galna professorn :) Middagen på hotellet var trevligt, vi bor så pass ute i ingenstans att det inte fanns mkt mer restaurangval än här - hotellet är dock väldigt fint! Menyn var inte den lättaste att förstå så i brist på ork att välja ngt man var sugen på tog vi samma sak som killarna hade ätit - nudlar med grönsaker och räkor. Slutar med att jag äter två portioner och jag är ändå hungrig i skrivande stund ca 2 timmar senare.. Vet inte om det är ngt fel på min aptit :S

Är hur som helst sjukligt trött nu efter 5 dagar på vägen så blir till att sova tidigt för en gångs skull :)

Presentation


A girl who plans to photograph her way through Asia and return with a stunning portfolio, new life experience and a lovely tan ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards