Direktlänk till inlägg 16 februari 2012

Laos sammanfattning - bättre sent än aldrig

Av Kim Lagerhem - 16 februari 2012 11:33

Luang Prabang:
Riktigt mysig stad med lugn stämning och mycket att se.


Nightmarket är ett måste att besöka för att se på de mängder med stånd som ställs upp, ett tips är även att äta middag på buffét-marknaden en bit in på en gränd där man kan köpa allt från kött till vårrullar enskilt och sedan ta sig bort till buffén där du får fylla en tallrik med allt från nudlar och ris till märkligare maträtter för bara 10.000 kip.


En maträtt som du bör testa på när du är här är "Lao Barbeque" där men själv får tillaga nudlar, grönsaker, ägg och eget val av kött över en fonduegryta. Bästa restaurangen för detta ligger på andra sidan bambubron - någon mer vägbeskrivning behövs inte :)

 

En bar att besöka är Utopia där du kan dricka öl och drinkar, socialisera med mycket olika folk, spela beachvolleyboll, se på roliga/coola filmklipp på storbildsskärm och bara ha en allmänt underbar kväll.

 

Bowlingen är också en rolig sak att göra när barerna stänger, 20.000 kip/person för ett spel och stämningen i hallen är hög efter några öl i kroppen!


Vill du ha en enkel/billig frukost eller lunch kan du även bege dig bort till hörnet där de säljer baugetter med olika pålägg - otroligt goda och väldigt smidigt om man ska på utflykter!

 


Ett roligt utflyktsmål att besöka är de olika vattenfall som finns - på det största som vi besökte fanns det sjukt många etapper med turkost vatten och även basänger där man kunde bada + svinga sig från rep från träden.

 


En annan sak man bör testa på när man ändå är i Luang Prabang - där det är lättast att göra detta - är att gå upp vid 6 och vara med och ge mat till munkarna, eller se på när andra turister/lokalbefolkningen gör det.

 


Vang Vieng:
Tubingen är såklart ett måste, men vill varna dig om att du inte kommer komma särskilt mycket längre än till bar nr 3 av ca 13 då man helt enkelt fastnar på tok för länge på varje ställe pga att man har så roligt. En varning är även att man får mindre eller ingen del alls av sin deposit om man lämnar åter tuben efter 18.
Det kan vara väldigt svårt att få tag på en tube i tid då de flesta verkar försvinna under dagen - så var ute i god tid om du vill ha alla pengar tillbaka! Vill du tuba fler dagar är det bättre att ta en tuk-tuk upp dit utan tube och bara gå mellan barerna eller snålåka på någon annans tube - mycket smidigare :P


Någon av alla restauranger/Cafés som spelar vänneravsnitt bör du definitivt besöka då det är riktigt skönt att kunna sätta sig/lägga sig bland mjuka kuddar, ta en öl eller shake, äta god mat och bara slötitta på något som påminner en så mycket om hemma.

 

I övrigt kan man hyra cykel och besöka grottor men jag varnar dig om att vägarnas skick kan ifrågasättas rejält och solen steker på rätt bra, det är även svårt att hitta till rätt grottor/"swimmingpools" så kolla upp namn och kartor noga innan du ger dig ut!


Vientiane:
Kan egentligen hoppas över om man nu inte jättegärna vill besöka Buddha Park som ligger en bit utanför staden, själva staden är inte mycket att se och vi åkte därifrån snabbast möjligt.

 


Pakse:
Liten stad som ändå känns betydligt mer utspridd än t.ex Luang Prabang, inte helt lätt att hitta boende när man kommer fram 6 på morgonen så en ide kan vara att boka innan.
Väl där kan man åka vidare ner till 4000 islands för att ta några nätter där eller göra som vi gjorde och ta en kajaktur på 2 dagar dit och tillbaka istället - helt klart en rolig upplevelse!


En annan sak som bör testas är definitivt Lao Coffee - otroligt gott!

 


Kort och gott - efter det jag hört om Laos hade jag höga förväntningar men kan säga att landet inte riktigt levde upp till dem. Folket är väldigt vänliga och vi hade riktigt roligt tack vare
kul sällskap och en del som fanns att göra. Avsaknaden av stränder gör att resetiden kan förkortas något utan att man missar saker. Bör definitivt upplevas men några dagar i varje stad räcker helt klart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kim Lagerhem - 30 mars 2012 15:57

Så har det gått några dagar igen då.. Planen att tejpa tån och köra på med träningen gick även den i lås då jag i onsdags fick rejält ont i fotleden och fick halta fram på gatorna, blev alltså ofrivillig vila från träning tis, ons, tors då jag iställ...

Av Kim Lagerhem - 28 mars 2012 03:28

Passar på att skriva lite kort om första träningsdagen här på Koh Tao..   Kommer dit vid 8 och det är redan stekande hett, får börja direkt med att hoppa hopprep i 10 minuter och bara det gör att man är svettig och trött efteråt :P Sedan blir det...

Av Kim Lagerhem - 25 mars 2012 14:22

Det får bli ett halvkort inlägg detta, då jag är så trött att jag snart somnar - sisådär 19.30 en söndagkväll :P   Igår gick vi iaf upp lite senare än vanligt och inväntade sen vår skjuts till fiskebåten, blev hämtade strax innan 8 och gav oss iv...

Av Kim Lagerhem - 23 mars 2012 14:49

Inför eftermiddagspasset tar jag en lite lite längre löptur än vanligt för att pusha mig lite, det var dock en av de varmaste dagarna idag så kan inte påstå att det var särskilt enkelt :P   Efter lite stretching går jag upp i ringen med Kin och f...

Av Kim Lagerhem - 23 mars 2012 05:48

Ny dag nya tag, imorse var det lite segt att stiga upp men till slut satt vi och åt frukost ändå :)   Fick idag köra pad-work med Kin igen, ett par ronder där vi fortsatte jobba med teknik och snabbhet, fick även lära mig en ny teknik = flying el...

Presentation


A girl who plans to photograph her way through Asia and return with a stunning portfolio, new life experience and a lovely tan ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards